IN DUH SI-N ADEVAR…SAU NU !

 Dumnezeu este Duh; si cine se inchina Lui trebuie sa I se inchine induh si in adevar.(Ioan 4:24);

Sa nu va potriviti chipului veacului acestuia, ci sa va prefaceti, prin innoirea mintii voastre, ca sa puteti deosebi bine voia lui Dumnezeu: cea buna, placuta si desavarsita.(Romani 12:2) 

La indemnul Duhului Sfant, am ales sa va scriu cateva lucruri despre felul cum Ii cantam Domnului si ce anume Ii cantam.  Citind versetul de mai sus, cu totii stim ca  modul in care cantam, cantarea in sine si inchinarea trebuie sa fie pentru lauda si gloria lui Dumnezeu; si mai stim ca aceasta trebuie sa cheme prezenta Lui si sa puna pe fuga duhurile rele

 “Ori de câte ori venea duhul trimis de Dumnezeu asupra lui Saul, David lua lira şi cânta. Atunci Saul avea parte de alinare, se simţea mai bine, iar duhul cel rău pleca de la el.”(1Samuel 16:23)

Despre ce trebuie sa produca cantarea si despre modul in care Ii cantam Domnului se pot spune multe, dar prefer sa spun decat doua lucruri si anume ca  nu de putine ori am vazut oameni care Ii canta lui Dumnezeu, dar nu o fac cu bucurie si mai grav, oameni care canta, dar nu stiu ce canta. Nu caut sa critic pe nimeni dar stiu, bazandu-ma pe ce spune apostolul Pavel in Coloseni cap 3 versetul 16b(… Cântaţi-I lui Dumnezeu cu mulţumire în inimile voastre cântece de  laudă, imnuri, cântece duhovniceşti!) ca trebuie sa Ii cantam lui Dumnezeu in primul rand dintr-o inima sincera. Cantand lui Dumnezeu stiu ca aceast lucru trebuie sa produca bucurie, dar de cele mai multe ori nu este asa. Subiectul pe   care as vrea sa pun accent in mod special, este acela ca deseori, nestiind, cantam dezorandu-L  pe Dumnezeu. “De ce?”  ma puteti intreba. Cercetand impreuna cu fratii mei din credinta mai multe cantari am realizat ca multe din ele sunt scrise de oameni nu tocmai sfinti si oameni care nu au avut o relatie reala cu Dumnezeu, versuri crestine puse pe linii melodice compuse de oameni fara respect de Dumnezeu, sau mai rau, oameni care au fost chiar homosexuali sau care au avut o viata nu dupa voia lui Dumnezeu.(O sa va dau exemple mai  jos).

O sa spuneti : ” …si ce daca, daca cantarea este scrisa de un crestin,  ce importanta are linia melodica, ce importanta are ce viata a dus acel om care a compus cantarea? Pe mine nu ma intereseaza atata timp cat versurile suna bine si aduc glorie lui Dumnezeu.”

Atunci va intreb de unde stiti ca acea cantare aduce glorie lui Dumnezeu? Si de ce Domnul a spus in Isaia 1:13: ” Nu mai aduceţi jertfe fără rost! Mi-e scârbă de tămâia voastră! Nu pot suferi adunarea de sărbătoare unită cu nelegiuirea: lunile noi, Sabatele şi adunările voastre.” ?

Pentru ca jertfa(cantarea) sa fie placuta Domnului si puterea Duhului Sfant sa se manifeste, este nevoie de sfintenie.Nu putem veni cu cantari inchinate numai pe jumatate lui Dumnezeu; trebuie sa ne sfintim mai intai.(1SAmuel 16:5 …Vin ca să aduc o jertfă Domnului. Sfinţiţi-vă şi veniţi cu mine la aducerea jertfei).

V-ati intrebat de fapt in aceste situatii cui ne inchinam? Numele carui Dumnezeu chemam? De cele mai multe ori ne inchinam unui Dumnezeu pe care nu-L cunoastem…si daca nu e prezenta LUI, atunci a cui este? Raspunsul este simplu… al lui Baal.

Asadar, cum trebuie sa fie lauda si inchinarea? Adevarata inchinare o gasim si in Evrei 12:28-29, unde spune :

“De aceea, întrucât primim o Împărăţie care nu poate fi clătinată, să mulţumim şi să ne închinăm lui Dumnezeu într-un mod care-I este plăcut, cu reverenţă şi frică, pentru că „Dumnezeul nostru este un foc mistuitor”;

in concluzie, mai sunteti de parere ca ne putem inchina oricum lui Dumnezeu si putem sa-I aducem orice fel de jertfa?

Iata cateva exemple ale unor melodii de “top” asa zis “crestine” deseori cantate in bisericile noastre:

-DUMNEZEU E TARIA MEA (Awesome God)

Compozitor si Interpret- Rich Mullins, a colaborat cu urmatorii artisti pentru formarea trupei “A Ragamuffin Band”:

-Aron Smith, tobosarul trupei The Temtations(castigatoare a numeroase premii Grammy si nominalizari Billboard);

-Jimmy Abegg, fondatorul trupei pop-rock Vector Band;

-Rick Elias, care a colaborat cu numerosi producatori de filme si showbiz, printre care si Tom Hanks pentru coloana sonoraa filmului “That Thing You Do! ”

-Mark Robertson, care a fost si chitaristul trupei.

In concluzie pentru formarea trupei “crestine” A Ragamuffin Band a colaborat cu patru artisti bine cunoscuti in lumea divertismentului.

Rich Mullins a fost un simpatizant al catolicismului, asa cum el insusi a declarat. In anul in care a murit era deja oficiala participarea sa la ritul de initiere a crestinului adult (RCIA), urmand ca sa adere la finalul ritului de initiere ca membru al bisericii Romano-catolice.

Rich Mullins alaturi de doi preoti catolici renumiti:

Foto: Rich Mullins (in centru),preotul Georges(fondatorul organizatiei Totus Tuus-http://en.wikipedia.org/wiki/Totus_Tuus) si preotul Busch

Cu speranta ca nu am ofensat prea multa lume cu acest material imi doresc ca toti dintre noi sa cerceteze cantarile si tot ceea ce inseamna aducere de jertfa inaintea Dumnezeului Preainalt !

Harul Domnului nostru Isus Hristos sa fie cu toti ! Amin !

O SA REVENIM SI CU ALTE EXEMPLE  LA CARE LUCRAM IN ACEST MOMENT!


Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s