Agresiunea la nivelul minții – Virgiliu Gheorghe

Apreciem inițiativa TVR-ului de a invita pe d-l Virgiliu Gheorghe.Bio-fizician de talie europeană, cărturar de mare finețe, d-l Gheorghe este unul dintre oamenii care ne fac cinste.

În această dezbatere, subiectele se succed unul după altul, dar rămân în aceeași sferă numită îndeobște bioetică. O știință selectă, proaspătă și care utilizează datele altor științe devenite clasice. Ea își propune să rezolve delicata relație dintre om și mașină (prin asta înțelegând orice extensie tehnologică a ființei umane). Tot progresul de care ne bucurăm se poate substitui – în mod nefericit – adevăratelor scopuri ale vieții. Dintr-o utilizare pur funcțională, avatarurile științei ne pot confisca mintea și sufletul. Ne desprindem tot mai mult de naturalețea vieții și plonjăm, cu inconștiență, în marea tumultoasă a surogatelor.
Nu am nici o îndoială că veți fi fascinați de acest interviu. Este delicios și plin de învățăminte. Invitatul nu are aerul celui care le știe pe toate, ba dimpotrivă. Corect cu sursele și interpretările, onest cu el însuși, Virgiliu Gheorghe trage semnale de alarmă foarte necesare. Vom lua seama oare?! Bine am face!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s