Romanii au iesit in strada, in 15 orase, in semn de solidaritate fata de familia Bodnariu: “Norvegia, asculta-ne!”

http://www.stirileprotv.ro/lbin/video_embed.php?media_id=61795432&section=2&video_section_id=

“Nicio familie-surogat nu poate inlocui o inima de mama”, au sustinut mii de oameni care au iesit sambata in strada, in 15 orase mari din tara, pentru ca familia Bodnariu din Norvegia sa isi recupereze copiii luati cu forta de stat, acum o jumatate de an.

Doar baietelul de 8 luni a fost inapoiat parintilor, dar autoritatile norvegiene au in continuare in custodie ceilalti patru copii: doi baieti si doua fete. Proteste similare au avut loc in 21 de tari, de pe patru continente.

A trecut o jumatate de an de cand copiii sotilor Bodnariu au fost luati din casa parinteasca: cele doua surori stau acum intr-o alta familie, iar fratii lor cresc impreuna, in alta parte a tarii.

Mii de romani s-au simtit solidari cu durerea acestei familii, si au iesit astazi in strada, in semn de protest fata de autoritatile norvegiene.

Unchiul copiilor, aflat in Bucuresti, lupta pentru ca nepotii lui sa se intoarca acasa. Deocamdata, insa, doar bebelusul care a fost luat de la sanul mamei, pe cand avea doar trei luni, a fost inapoiat parintilor.

Daniela Bodnariu, fratele lui Marius: “Bebelusul a fost ca o gura de oxigen pentru ei pentru ca ajunsesera la capatul puterilor. Se bucura dar plange inima in ei pentru ca nu sunt si cu ceilalti copii.”

Autoritatile norvegiene refuza sa spuna de ce nu inapoiaza si ceilalti copii familiei. Pastreaza tacerea chiar si in fata jurnalistilor norvegieni. Cativa dintre ei au urmarit evenimentele de azi de la Bucuresti..

Printre cei care au iesit sa ii sustina s-au aflat si un barbat care locuieste in Norvegia si a carui fata a fost luata de langa el in urma cu 8 ani. S-a imbolnavit de inima pentru ca nu este lasat sa o vada.

“Sunt pe lista de transplant la Targu Mures, de atata suferinta. Se putea sa o vad din bunavointa politiei daca mi-ar da voie”, a povestit romanul.

Mii de oameni s-au adunat astazi si in Piata unirii din Cluj Napoca, din solidaritate cu familia Bodnariu.

Si la Galati s-a protestat fata de politicile norvegiene care vizeaza familia si drepturile copilului. Aplicate excesiv, pot marca pe viata niste copii nevinovati- spun participantii la protest.

Dorin Dumitrascu, organizator: “Suntem aici pentru a ne uni cu celelalte saizeci de orase dea lungul planetei care astazi din nou s-au strans pentru a spune lumii ca se comite un abuz impotriva familiilor.”

Cazul Bodnariu a devenit cunoscut in lumea intreaga. Manifestari pentru reunificarea familiei au avut loc simultan in mai multe state din Europa, dar si in Noua Zeelanda, Australia, Canada, Hawaii si Statele Unite.

BUCURESTI

Peste 1.000 de persoane au participat in Bucuresti, la mitingul de solidaritate cu familia Marius si Ruth Bodnariu.

Participantii la protest, oameni de toate varstele, familii cu copii, s-au adunat in Piata Victoriei in jurul orei 11,00, purtand pancarte si tricouri cu mesaje scrise in limba engleza pe care se putea citi: “Reunite the Bodnariu Family”; “Stop Barnevernet”; “Norway stop child kidnapping”.

Daniel Bodnariu, fratele lui Marius Bodnariu, a citit o declaratie formulata catre autoritatile de la Oslo, prin care cerea stoparea abuzurilor ”comise de Barnevernet”.

sotii Bodnariu

“Norvegia, asculta-ne! Tu zici ca actiunile tale sunt conduse de interesul superior al copilului. Atunci, de ce nu tii cont de copiii Bodnariu care-ti cer cu totii sa mearga acasa, sa fie impreuna cu parintii lor biologici. (…) Zici ca Barnevernet exista pentru a ajuta parintii, dar continui sa-i tii in captivitate pe copiii Bodnariu.(…) L-ati dat inapoi pe bebelusul Ezechiel (mezinul familiei Bodnariu – n.r.) parintilor sai biologici, atunci cand judecatorul a decis impotriva voastra. Cum explicati voi ca Marius si Ruth pot fi buni parinti pentru Ezechiel, dar nu si pentru ceilalti patru copii. (…) Norvegia, (…) fara conditii si fara rezerve reuneste intreaga familie Bodnariu si inceteaza orice actiune impotriva acestor parinti. (…) Actioneaza cu adevarat in interesul copiilor si nu-i mai confisca de la parintii sai biologici”, a spus el, adaugand ca isi doreste ca demersurile din acest caz sa reprezinte un semnal de alarma in tarile Europei, dar mai ales Norvegia.

Daniel Bodnariu a anuntat ca proteste similare au loc simultan in 65 de orase din Romania si alte tari din Europe, printre care Norvegia, SUA, Canada, Noua Zeelanda si Australia.

sotii Bodnariu protest

Copiii sunt ai parintilor, nu ai statului. Copiii nu sunt o afacere pe bani multi, ei reprezinta vieti inocente iremediabil distruse de o institutie criminala“, a adaugat el.

Participant la protest, fostul ministru de Externe Titus Corlatean si-a exprimat solidaritatea cu familia Bodnariu.

Este cu atat mai trist ca un stat democratic cum este Norvegia, (…) acest stat democratic este cel care acopera abuzurile, abuzurile impotriva unei familii crestine (…) Este obligatia noastra sa spunem foarte clar si raspicat ca aceste abuzuri impotriva unei familii crestine si impotriva celorlalte familii de romani si de norvegieni, de straini, nu pot fi acceptate in societatea democratica de astazi si trebuie sa fim alaturi de familia Bodnariu si de celelalte familii. (…) Suntem solidari cu familia Bodnariu si cerem inapoierea copilasilor acestei familii.(…) Astazi (…) aratam solidaritatea romaneasca (…). Este bine sa transmitem autoritatilor norvegiene ca noi nu ne vom opri pana cand copiii nu vor fi returnati familiei Bodnariu“, a mai spus Corlatean.

sotii Bodnariu protest

Participantii la miting, printre care s-au aflat si Aurelian Pavelescu, presedintele PNTCD, si senatorul liberal Ben-Oni Ardelean, si-au manifestat sustinerea si fata de alte familii de romani din Norvegia, aflate in situatii asemanatoare, respectiv familiile Nan si Avramescu.

Manifestatia din Piata Victoriei, care a durat doua ore, a continuat cu un mars de protest desfasurat pana la Palatul Parlamentului.

sotii Bodnariu protest

CLUJ

Peste 2.000 de persoane au iesit in strada in Cluj-Napoca, pentru a protesta. Clujenii s-au adunat in Piata Unirii din Cluj-Napoca si au venit la protest cu pancarte pe care sunt scrise lozinci anti-Barnevernet, Serviciul de Protectie a Copilului din Norvegia. „Norway let the children back to their family“, „Reunite the Bodnariu family“, „Norvegia, nu separa familia Bodnariu”, „Barnevernet =family destroyer”, „Barnevernet – childhood killer”, sunt cateva dintre mesajele ce apar pe pancarte.

SUCEAVA

Cel mai mare protest organizat in ultimii ani in municipiul Suceava a avut loc astazi, 16 aprilie 2016, incepand cu ora 12.00, in fata Casei de Cultura din Suceava. Circa 7.000 de oameni au fost prezente in centrul orasului resedinta de judet pentru a sustine familia Bodnariu. La inceputul acestui an, un alt protest de sustinere a familiilor Bodnariu si Nan a avut loc in Suceava, peste 4.000 de oameni luand parte la aceste manifestari. La protestul de astazi, ce a inceput la ora 12.00, au luat parte in special familii si membri ai bisericilor neoprotestante din Suceava, incluzand numerosi tineri si copii.

TIMISOARA

La Timisoara, in fata Prefecturii s-au adunat in jur de 600 de persoane, marea lor majoritate membri au cultelor evanghelice din Timisoara. Au venit insa pentru acest miting si sustinatori din Lugoj si din judetul Caras-Severin. Oamenii au cerut din nou implicare autoritatilor romane pentru eliberarea copiilor Bodnariu. De asemenea, protestatarii au avertizat Norvegia ca nu se vor lasa si vor continua mitingurile pana cand se va face dreptate.

 

Sursa: stirileprotv.ro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s