CE CREZI DESPRE ISUS HRISTOS ?

“Ce credeti voi despre Hristos? Al cui fiu este?” “Al lui David”, I-au raspuns ei…”

(Matei 22:42)

Haideti sa analizam de ce toti ar trebui sa ne gândim la Cristos.

Aceasta e o întrebare care necesita un raspuns. Stiu ca multi sunt gata sa spuna:“De ce ar trebui sa ne gândim vreun pic la Cristos? Noi vrem mâncare, bautura, bani, îmbracaminte si distractie. Nu avem timp sa ne gândim la Cristos.”Asa vorbesc multi în aceasta tara. Nu merg niciodata la biserica. Nu-si citesc niciodata Bibliile. Lumea e Dumnezeu lor. Dar ca le place sau nu, toti vor trebui sa moara într-o zi. Si toti au suflete care pot fi pierdute sau salvate în lumea care va veni. Toti vor trebui sa se ridice din morminte pentru a fi judecati de Dumnezeu.

Pozitia pe care o ocupa Cristos între Dumnezeu si om.

Toti ar trebui sa se gândeasca la Cristos din cauza pozitiei pe care Cristos o ocupa între Dumnezeu si om. El este Fiul etern al lui Dumnezeu, singurul prin care Tatal poate fi cunoscut, abordat si slujit. El este Mijlocitorul hotarât între Dumnezeu si om, singurul prin care putem fi împacati cu Dumnezeu,iertati, justificati si salvati de pedeapsa eterna. Doar în El este speranta pentru rasa umana prin mântuire. ” Cine are pe Fiul, are viata; cine n-are pe Fiul lui Dumnezeu, n-are viata.  (1 Ioan 5:12) Nu este nici o persoana, în viata sau moarta, de o asa imensa importanta pentru toti oameni ca si Cristos.Nu este nici o persoana la care ar trebui sa ne gândim atât de mult ca la Cristos.

Ce a facut Cristos pentru toti oamenii ?

 Toti ar trebui sa se gândeasca la Cristos pentru ce a facut El pentru toti oamenii. Când oamenii erau pierduti, ruinati spiritual si neajutorati, El a acceptat sa vina în lume pentru a salva pacatosii. El a suferit pe cruce pentru pacat, ca substitut pentru om. El a purtat pacatul omului în trupul Sau, si Si-a varsat propriul sânge pentru a plati datoria omului fata de Dumnezeu. A murit pentru om, ca omul sa poata trai. Cristos este singura sursa de pace, lumina si speranta. Nu ar trebui sa ne gândim la Cristos?

 

Ce urmeaza Cristos, totusi sa faca tuturor oamenilor ?

Toti ar trebui sa se gândeasca la Cristos, pentru ce urmeaza sa faca tuturor oamenilor. Va reveni într-o zi pe pamânt cu putere si glorie, îi va ridica pe mortii din morminte. Toti se vor supune vocii Arhanghelului si trâmbitei lui Dumnezeu. El îsi va aseza scaunul de judecata si va convoca tot neamul omenesc sa stea înaintea lui. În fata Lui orice genunchi se va pleca si orice limba va marturisi ca El este Domn. Nimeni nu va putea sa scape de solemna adunare. Un moment vine repede, când doar un singur subiect va mai avea importanta si acela va fi Cristos! Va spun ca toti ar trebui sa se gândeasca la Cristos. Nu este nici unul caruia lumea sa-i datoreze atâtea. Începe de azi sa ai gânduri corecte cu privire la Cristos, daca pâna acum nu le-ai avut. Trezeste-te sa vezi valoarea sufletului tau, si imensa importanta de a fi salvat. Scoate-ti Biblia si începe sa o citesti.

Cheama-l pe Domnul Isus Cristos în rugaciune si roaga-L pe el sa-ti salveze sufletul. Isus a spus.. “si ce foloseste unui om sa câstige toata lumea, daca îsi pierde sufletul?” (Marcu 8:36)

Leave a comment